Funktionsmedicinsk Terapeut, Kost- och Hälsocoach, Funktionell Tränare

Äntligen! Här kommer den utlovade form som jag nu tränat på i ett par veckor. Mycket att förbättra och finslipa på men jag är rätt nöjd ändå. Du kan se filmen här: https://youtu.be/rxgVdjZfnDE

Av någon anledning så gick det inte att ladda upp hela filmen så håll tillgodo med en lite snutt.

Så nu är det väl bara att leta upp någon park och verka proffsig på detta…Nä, det får nog stå för de som verkligen kan det.

Varför den kallas 28-form? Ja det kan man undra för den är längre än 33-formen. Förklaringen jag fått är att det i 28-formen är färre delar men det är fler övergångar mellan de olika sektionerna vilket gör att den blir längre än den som är 33. Dessutom så räknas det inte när man gör en rörelse två gånger utan då räknas det som en.

Det svåra är att få det att se lätt ut fast det är så svårt. Vi har en superduktig kille här som förklarar precis vad varje rörelse skall symbolisera vilket gör det mycket lättare att förstå vad det är man gör. All typ av TaiChi har sitt ursprung i kamp eller strid. För länge sedan var det förbjudet för många att lära sig stridskonst. Det var bara kejsarens utvalda som fick göra det. För att kunna försvara sig så lärde de sig strid i form av TaiChi istället, vilket ingen kunde hindra dem att göra.

Vi ser det nog många gånger som hälsovård och det är det till viss del också men qigong är mer inriktat på friskvård och förbyggande av hälsa. Vid qigong gör du olika rörelser för att stimulera olika organ och se till att meridianerna i kroppen har ett bra flöde. Meridianerna kan man se som energiledningar genom kroppen med massa punkter över hela kroppen som används vid akupunktur och akupressur. Har man inte bra flöde så skapar det obalanser och risk för problem och sjukdom.

Du kanske också gillar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *