Funktionsmedicinsk Terapeut, Kost- och Hälsocoach, Funktionell Tränare

Idag var det samma härlig morgonvärdar som när vi kom, solen såg till så att bergen glödde i gryningen. Efter en vecka med dis och dimma så var det härligt att återigen få se dessa vackra berg. Träden långt bort på bergstopparna såg ut som grön mossa som lagt sig mjukt över de skarpa konturerna. Himlen var blå med endast små fjäderlätta moln.

Jag sitter ute efter frukosten och ser en fjäril som sitter och viftar med vingarna. Kanske har den precis krupit ur sin kokong och torkar sina vingar för att ge sig ut i den nya världen. Jag är glad över att jag stannar upp och ser det lilla i det stora. Varje blomma, alla deras fantastiska detaljer, bladen och knopparna.

Jag har sovit gott inatt men annars så är den här fuktiga luften inte riktigt ”my cup of Tea”. Har verkligen svårt att förstå människor som vill ha det så här hela tiden. Förfärligt! Tacka vet jag en svensk sommar, med ljusa, svala nätter och lite uppfriskande regn då och då. Den här fukten gör mig smått tokig – går runt och är svettig hela tiden.

Vi drog upp till ett tempel (till) för att träna. Låg inte långt från där vi började vår vandring upp mot den höga toppen ”the Golden Summit” och kunde se den från där vi gick upp.

Alla tempel ser mer eller mindre likadana ut. Vackra och fascinerande i sin konstruktion men känner att jag behöver inte se fler tempel. Det här templet bestod av tre tempelrum i tre väderstreck och en mur i det fjärde väderstrecket, där vi kom in genom en portal. Såg att det på en av tempelrummen stod ”The God of Wealth”. Så jag passade på att göra en visit där, nu när jag ändå var här, tänkte jag…😁

Vi tränade på innergården till Templet

Vi åt lunch innan vi tog bussen tillbaka till Centret och eftermiddagen förflöt som vanligt. Först lite vila (vilket är behövligt i den här värmen) med en sommarpratare i öronen. Det har blivit rutin och många bra sommarprat har det varit. Hoppas ni lyssnar på det. Sen träning igen på eftermiddagen och middag. Maten är mycket bra här och kokerskan är fantastisk på att trolla fram god mat på rena råvaror. Dock så är jag lite trött på ris…

Efter middagen satt vi alla ute och njöt av solnedgången – som sker redan vid 20.30-tiden – och såg hur bergen återigen sänktes ner i mörker. Solen var som ett eldsken bakom bergen.

Imorgon är en ny dag och vi har bara tre dagar kvar innan det är dags för oss att lämna Wudang Mountain.

Du kanske också gillar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *