Funktionsmedicinsk Terapeut, Kost- och Hälsocoach, Funktionell Tränare

Idag vaknade jag och såg att det satt en enorm spindel på väggen! Ni som känner mig vet att det inte är mitt favoritdjur, och framförallt inte husdjur. Dessutom så satt en lika stor inne på toaletten med en MASSA små, kryllande i ett nät. Herregud vilken tur jag inte såg den när jag var uppe på toaletten under natten. Master Gu var snäll och kom in och tog bort dessa förfärliga varelser för de hade nog i nästa andetag hoppat på mig och bitit av mig strupen…

Nåja, om det var det här som gjorde att det droppar från himlen idag, kan vi ju bara spekulera i. Det är fortfarande en skön värme och fukten finns fortfarande kvar i luften. Inte den kylan som ofta blir vid regn i Sverige.

Efter sedvanlig morgongymnastik och frukost så blev det lite kinesiska istället för uteträning eftersom det regnar. Det kinesiska språket är fascinerande. Att det är symboliskt vet jag men att varje tecken beskriver olika ljud hade jag ingen aning om. Att kombinationen av ljud sedan bildar ”ord”. Att det finns fyra olika sätt att uttala ljuden på.

Kan man räkna på kinesiska så har man kommit väldigt långt. T.ex. så heter januari = månad ett, vecka = sju dagar etc. Ljudet för dag är sol om solen syns eller himmel om det är molnigt så därför blir ljudet för vecka först ljudet för siffran sju och sen för sol eller himmel beroende på om det är molnigt eller inte.

Jag skrev tidigare att vi har ett schema. Nåja, det verkar mer se det som en guideline. Jag, som ordentlig svensk, gör mig klar och redo bara för att inse att ingen annan är det. Det kommer igång lite när alla känner för det känns det som.

Regnet upphörde och vi kunde gå ut till ”Woodland” som det kallas för att träna lite TaiChi. För att bli bra i TaiChi så behöver man ”foundation”, flexibilitet” och ”tranquillity”. Jag får ju erkänna att tranquillity inte är min starkaste sida så jag får jobba på min meditation. Även flexibilitet behöver jag jobba på viket jag hoppas kommer att hjälpa mina knän en del också. Speciellt framsida lår och höftböjarmuskeln. De sitter mycket på huk vilket gör att jag känner mig stel som en pinne när vi skall göra djupa sittövningar, vilket de äldre här gör utan att blinka. Kan kanske bero på att deras toaletter ofta är huksittande.

Jag sitter precis utanför huset och blickar ut över dalen. Klockan är 20 och det har börjat att skymma. Fåglarna har tystnat med syrsorna spelar fortfarande och det är en tropisk känsla runt omkring mig. I fjärran hör jag en flöjt spela. Bergstopparna avtecknar sig som en mörkare siluett mot den fortfarande ljusare himlen i bakgrunden. Jag sitter i t-shirt och shorts och det är härligt ljummet ute.

Jag ser ljuset sakta försvinna bakom de höga bergstopparna och vid 21.30-tiden är det mörkt. Inte mörkt som en svensk höstnatt, men jag kan inte se ansiktsdragen på personen bredvid mig men väl konturerna. Dags att krypa till kojs, en ny dag väntar imorgon.

Du kanske också gillar

2 kommentarer

  1. Så kul att läsa din blogg. Intressant med språket. Tur att spindlarna inte var i sängen!! Ha en underbar dag.

    1. Tack och lov att de inte var i sängen! Skojar inte – hade flugit upp som en projektil om de varit i sängen, hualigen! Hälsa alla!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *