Funktionsmedicinsk Terapeut, Kost- och Hälsocoach, Funktionell Tränare

är ordet som får sammanfatta dagen.

Vi pratar om att inte använda telefonerna så mycket men det jag har sett idag så ligger vi i lä. ALLA, jag menar ALLA, som åkte tunnelbanan idag höll eller läste på en telefon. Tåget var knökfullt (ja ja jag vet att det inte är rikssvenska) men ändå så stod och satt alla och tittade i sina telefoner. Skrämmande om vi är på väg åt samma håll!

Otroligt fascinerande att se men tragiskt också.

Kineserna talar mycket om balansen i tillvaron och att dricka te för diverse krämpor, göra TaiChi för att minska stress – som de för övrigt adresserade redan på dynastiernas och kejsarnas tid – och ändå så blir det så här. Lyssnade på Anders Hansens sommarprat innan jag åkte och enligt all forskning så räcker det med att ha telefonen i rummet för att vi skall påverkas och bli avbrutna i våra tankar – bara genom att finnas i rummet! Belöningscentrat har en stark dragningskraft!

Det andra otroligt fascinerande jag upplevde idag var ”the great wall”. Ni som har varit där förstår mig säkert. Vilket bygge. Vi åkte ca 1,5 tim utanför staden till den delen av muren som sägs vara vackrast och minst med folk. Helt otroligt så kunde vi vara helt själva på en del och bara insupa all atmosfär. Både fascinerande men också kusligt att tänka att så många människor fick sätta livet till för att bygga den.

Sodaterna var där i tre månader i sträck innan de blev avlösta. Bodde i dessa små torn med källare för mat och som vapenförråd. Den är över 22 000 km lång. Nej, vi gick inte hela vägen! Vi gick dock upp till toppentornet som ni ser på första bilden.

Det var brant på vissa partier!

Totalt har det blivit över 20 000 steg idag och MASSOR med trappor. Svettig så tröjan gick att vrida ur när vi kom ner till bussen igen.

Det absolut roligaste var att ta sig ner till bussen igen för då åkte vi något som heter Tabogga…eller något sådant. En typ bob i en metallränna – hela vägen ner – jösses var roligt!

Du kanske också gillar

8 kommentarer

    1. Härligt att se att det hela fungerar, nu skall vi vidare ut i buschen så får se hur det fungerar framgent. Lite deppigt att jag inte kan se eller höra fotbollsmatchen Sverige- Tyskland… skall försöka att kanske hitta ett sätt att se den i efterhand…
      Kram kram till er alla

    1. Ojdå,fel håll…det kan jag tyvärr inte se… ni får hålla till godo med det som kommer och så får jag se om jag kan rätt till det, puss

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *