Funktionsmedicinsk Terapeut, Kost- och Hälsocoach, Funktionell Tränare

Helt galet att jag äntligen är här. Efter en nio timmar lång flygresa med uppgraderade platser (tack Klas för dina flygtimmar), en galen taxiresa – där jag trots allt somnade en liten stund p.g.a. för lite timmar sömn och en powernap när vi äntligen landade på rummet, så var vi då äntligen laddade för att ta itu med Peking.

Får man vad man förtjänar så är jag otroligt lyckligt lottad.

Vi bestämde oss för att gå till den förbjudna staden och titta lite. Vi fick tag i en privat guide – eller rättare sagt att han hittade oss – en riktigt härlig kille som jag varm kan rekommendera om ni tar er till Peking någon gång: tonyyhu@126.com. Visste ni att hela staden skall symbolisera en drake? Huvudet är längst i söder och gången genom hela palatset är ryggraden. Kroppen är själva mittenpartiet och svansen längst i norr med parken och högsta utkikspunkten. De fem elementen: vatten, trä, jord, metall och eld, finns representerade i de olika delarna. Allt handlar om att skapa balans mellan yin och yang, arbete och vila för att skapa ett långt och hälsosamt liv.

Även att dricka te är ett tänk kring att leva ett långt liv. Vi gick till ett tehus där vi fick prova teer av olika karaktär och nytta. En fantastisk upplevelse. Hur mycket te kan påverka vårt välmående och stärka upp olika delar i vår kropp. Allt från utrensande till stärka upp leder och sänka blodtryck.

När vi nu ändå är i Peking så är det väl läge att hitta Peking-anka. Guiden visade oss ett ställe där Pekingborna går och jag kan säga att jag hade aldrig hittat det själv eller kunnat beställa något utan hans hjälp. Låter kanske som vi blev lurade – och det blev vi kanske också – men det var det värt. Hade aldrig kunnat uppleva allt detta på egen hand.

Trots att vi inte kom ut på stan förrän vid 15.30-tiden så har vi ändå skrapat ihop ca 16 000 steg, varav 6000 steg är vägen hem från stället där vi åt pekinganka. Man är rätt så liten som svensk när man är vilse i en stad som är tre gånger större än Sveriges hela befolkning, ingen pratar engelska och nästan allt står på kinesiska. Dessutom så är inte alla gator utsatta på kartan vilket gör att det är nästan omöjligt att veta var man är. När man tror att man vet var man är så är man i nästa ögonblick helt lost.

Förhoppningsvis kan jag ladda upp lite bilder senare, men just nu går ögonen i kors och det är dags att krypa ner i sängen och få några timmars sömn innan morgondagens eskapader till muren. Godnatt.

Du kanske också gillar

6 kommentarer

  1. Åh, va underbart att läsa. Jag kastas tillbaka till Peking och känner igen mig. Härlig känsla! Vi blev också hittade av en guide. Sååååå värt, även om det kanske kostade mer än vad andra betalade. Jag uppskattar verkligen att du delar med dig av resan. Ser fram emot fortsättningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *