Funktionsmedicinsk Terapeut, Kost- och Hälsocoach, Funktionell Tränare

Köp inte en kinesisk säng!

När vi kom in i sovrummet igår och såg den höga sängen så såg det lovande ut. Hade dock inte räknat med att sätta mig på en kökssoffa. Stenhård! Blev bara så förvånad för jag hade inte väntat mig det. Var tvungen att titta under filten som låg på sängen så de inte hade stoppat in en spånskiva under. Visste inte att en säng ens kunde vara så hård, men prova att ta bort er översta madrass på sängen, och då menar jag inte bäddmadrassen utan ni som har en kontinentalsäng och ta bort översta madrassen så ni bara får botten kvar, och sov en natt så får ni se… Nåja jag sov rätt OK ändå, fick vända mig många gånger för att inte få liggsår och får väl tacka den kroppsliga stoppningen för den relativt goda sömnen jag fick ändå.

Däremot så var det något annat som väckte mig flera gånger under natten. När jag vände mig om och fick näsan lite för nära kudden eller filten så kände jag den ingrodda rökelsedoften upp i näsborrarna som en söt, stickande doft. Kommer nog att vänja mig vid det också.

Jag är ändå förvånad över att jag inte hade speciellt ont i kroppen idag när klockan ringde kl 06.00.

Vi har ett schema som vi följer varje dag.

Idag efter frukost så åkte vi till ett ställe lite längre upp i bergen som kallas Purple Palace, där vi praktiserade TaiChi på torget. Där var många turistande kineser, som kommer upp i bergen på sightseeing, som filmade. Jag var definitivt inte den som gjorde mest intryck.

En del av studenterna som är här har varit här en lång tid, bland annat har Ivan från Ukraina varit här sedan i februari. Han vet inte hur länge han tänker att stanna. Här finns också en tjej från Israel, en kille från Finland och en från Holland utöver mig och Klas.

Jo det kan nog vara härligt och på sitt sätt en bekymmerslös tillvaro. Rätt så avskärmad från omvärlden även om alla är uppkopplade, men här lever man ändå i en avskildhet från det jag kallar verkligheten. Självklart är verkligheten subjektiv och de som lever här har sin verklighet i detta.

Jag tror att jag kommer att tycka att det skönt att återvända när dessa fyra veckor är till ända. Så jag passar på att njuta och insupa atmosfären och livet här under tiden. Måste dock erkänna att det går låååångsaaamt! Det kommer nog ta några dagar att hitta rätt stämning och flow. Är ju bara 1:a riktiga hela dagen här och har inte hittat alla rutiner och alternativ på aktiviteter jag kan företa mig.

Du kanske också gillar

2 kommentarer

  1. Säkert speciell kontrast till det liv du lever annars☺️ Ger säkert tid för reflektion och värdefull jämförelse💗

    1. Absolut Susanne, det är ju det som är meningen. Att hitta balans i tillvaron för att hålla sig frisk och få tid för reflektion.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *