Funktionsmedicinsk Terapeut, Kost- och Hälsocoach, Funktionell Tränare

Den här dagen skulle visa sig bli händelserikare än vad jag först hade räknat med. Uppvisning av TaiChi, yoga, föreläsning och violinspel.

Det startade redan på morgonen med att vi skulle ge oss iväg till en av deltagarnas yogastudio. Han hade bjudit in oss dit och tydligen hade han bjudit in ett trettiotal gäster för att visa upp oss. Det fick vi veta senare. 10 min innan bussen skulle avgå så berättades det att vi skulle vidare på en föreläsning senare på kvällen och sova över så det blev att hastigt och lustigt packa om för en övernattning. Rusa de 255 trappstegen upp till bussen bara för att upptäcka att vi tappat en deltagare på vägen. Master Gu fick hoppa av vid en station längre fram och ta nästa buss som hon kom med. Rörigt redan från start alltså.

Byte av buss nere i stan och en timmes bussfärd till intilliggande stad för att komma till hans yogastudio. Jag tror rättare sagt att det är hans fru som driver den. Fin och stor yogastudio.

Väl där så fick vi sitta på yogamattor framför en scen och jag ser ornament uppsatta på väggen för att ge rätta känslan över en yogastudio. Scenen är stor och jag ser en blombård över och framför scenen. Får lite indisk känsla över studion, trots att det hänger stora röda kineska rislampor i taket.

Alla sprang runt och fotade oss från alla vinklar. Börjar nästan bli van och bryr mig inte så mycket längre. Vet att jag/vi kommer att hamna på social media bara minuter efter att korten är tagna.

Vi hade våra TaiChi kläder på oss och det var varmt i lokalen så jag höll på att storkna. Svetten rann på ryggen och över hela ansiktet. Kände mig väl sådär fräsch. Alla yogianer hade sköna tights och linne på sig så de såg helt obekymrade ut. Att det var otroligt varmt och fuktigt ute gjorde inte saken bättre. Tror t.o.m. att kineserna säger att det är en ovanlig hetta här i det här området just nu. Ja, klimatet påverkas över hela jordklotet. Vart är vi på väg?

Master Gu och Petter
Yogauppvisning

Efter en musikuppvisning av Master Gu och Petter så är det så dags för oss att gå upp på scen och visa upp vår 28-form. Skönt att få röra på sig lite! Jag började känna av knäna av att sitta i skräddarställning och hade börjat att skruva på mig. Tack och lov att vi skulle göra något. Vi satt ju längs fram och alla andra verkar helt oberörda av att sitta med benen i kors. Sen var det dags för deras yogauppvisning innan vi tackade för oss och drog vidare för en ganska sen lunch. Tur att vi hade blivit serverade lite frukt och te när vi kom.

Fruktstund behöver vi alla

Väl tillbaka i vår ”hemmastad” så hittade vi ett kaffeställe där de serverade riktig god kaffe. Det blev en kall kaffe med glass och karamellrippel – gick liksom ”all in”! Efter att ha druckit te i över en månad så var detta himmelskt! Nä, sluta dricka kaffe kommer jag aldrig att göra men jag kommer definitivt att dricka mer te än vad jag gjort tidigare.

Gott med kaffe

Lite shopping orkade vi, stärkta av kaffet. En av deltagarna (som är violinist) hade varit och införskaffat sig en lite billigare violin (vågade inte ta med sin dyra hemifrån) och påhejad av oss så prövade han den i affären där vi provade kläder. Till allas förtjusning!

Tack Raven för uppvisningen!

Kvällen avslutades på hotellet där vi fick middag och föreläsning. Föreläsningen blev väl lite si och så eftersom översättningen inte blev så bra. Mest en diskussion mellan föreläsaren och översättaren och en kort resumé för oss som tyvärr inte gav så mycket. Skulle handlat om sammanhanget mellan meridianerna, Taoismen och välmående. Mycket intressant men gav som sagt inte så mycket. Det finns tydligen en manual för detta men på kinesiska och det ger ju inte så mycket. Skall leta och se om det kanske kan finnas en översättning. Det finns ju så mycket på nätet nuförtiden.

Luftkonditionerade rum gjorde det hela helt underbart att sova. Guud va skönt! Dock var sängarna hårda även här, det är nog så de vill ha det här i kina. Jag har faktiskt vant mig en del, men min egen säng kommer att bli gudomlig att lägga sig i när jag kommer hem.

Bara en hel dag kvar här innan det är dags att packa sig iväg till Peking och vidare färd hemåt. Jag skall försöka att hinna skriva en sista gång härifrån lite senare. Reflektioner kommer att komma efterhand när jag får smälta hela det här jag varit med om.

Fortsätt att följa mig här. Det här kommer att bli bloggen för dig som vill veta mer om hälsa och om att ”Friskvårda dig själv för att slippa sjukvårdas av någon annan”. Kanske inte alltid så enkelt men vi kan göra så mycket själva. Att ta ansvar för sin egen hälsa är det minsta vi kan göra.

Hemsidan kommer också att bli färdig så småningom med diverse godsaker att se fram emot – så håll utkik.

Du kanske också gillar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *