Funktionsmedicinsk Terapeut, Kost- och Hälsocoach, Funktionell Tränare

Idag har vi varit iväg i precis två veckor hemifrån. Vi har hunnit med mycket under dessa två veckor. Först Peking med kinesiskt muren, Kejsarpalatset och ätit Pekinganka. Sen snabbtåget till Xian – det skulle vi verkligen ha i Sverige som går på räls en bit upp i luften så det inte stör något annat – där såg vi Terrakottaarmén och hade hotellets privatchaufför som körde oss minst en timme dit, väntade på oss under vår privatguidning och sen tillbaka.

Terrakottaarmén var större än jag trodde. Flera platser (hus) där de grävt ut. Otroligt fascinerande att se dessa statyer i naturlig storlek och alla med olika anletsdrag, frisyrer och klädsel. Statyer med olika rang hade olika frisyer och vapen. De som var lägst i rang fick stå längst fram i tre rader utan vapen. De var verkligen inte värda mycket utan skulle bara offras.

De tre första raderna
Den första utgrävningen
Alla olika kläder, frisyrer och anletsdrag

I kina så är Jade och Guld det värdefullaste du kan ha. Platsen för Terrakottaarmén valdes just för att platsen låg mellan bergen (Jade) och vattnet (Guld). Kejsaren som begravdes (dock inte på exakt den här platsen utan ett par kilometer bort) hittades med Jade i ena handen och Guld i den andra.

Efter detta har vi sedan transporterat oss via lokaltåg i 7,5 timma till Wudangchan och vår slutliga destination Wudang Mountains och Wudang Taoist Wellness Academy.

Allt från lyxigt till spartanskt, men även en resa från ytligt till djupare förståelse för andra och andras verklighet.

Nu väntar ytterligare tre veckor här innan det är dags att återvända hem igen. En verklighet jag kommer att uppskatta på ett helt annat sätt. Jag har uppskattat det innan också men att ha sett så mycket som inte är så bra så inser jag att det finns så mycket att uppskatta som vi glömmer att vi har, utan tar det för givet många gånger! Vi har det fantastiskt bra i Sverige!

Min intention de sista veckorna är att få med mig så mycket jag bara kan härifrån, inte låta den ena dagen efter den andra bara rinna förbi. Alla som är här är så fantastiska, alla på sitt sätt och vi har haft många härliga diskussioner. Allt från himmel till jord och från drömmar till barnuppfostran. Allt det som livet handlar om, relationer, insikter, förståelse m.m. Listan kan göras lång.

Ta hand om varandra och var nyfiken på nya personer du träffar för du vet inte vad du kan lära dig av hen.

Du kanske också gillar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *