Funktionsmedicinsk Terapeut, Kost- och Hälsocoach, Funktionell Tränare

Frukost, lunch och middag är ungefär likadana. Små rätter serverade i skålar på ett bord som vi kan snurra på och plocka från. Frukosten är lite annorlunda där vi får en lite sötare soppa som antagligen består av frukt och pumpa. Man frågar inte vad som finns i… vi får också något som liknar våra pannkakor och någon gång har vi fått något som liknar kroppkakor. Jag har aldrig ätit kroppkakor men det är en kokt, färglös degbulle med olika slags fyllning. Ursäkta om jag trampar någon på tårna.

Frukosten är nog den jag saknar mest från Sverige, även om det inte är något problem. Måste dock säga att en skål med kall, naturell yoghurt och hemmagjord müsli med nötter och frön låter lockande. Annars tycker jag att maten är bra. Alltid nylagad med (vad jag tror) lokala råvaror. Jag har dock inte varit med i det spartanska köket när vår glada köksa lagar maten. Hon kan ingen engelska så det blir lite svårt med kommunikationen men skall se om jag inte kan titta lite närmare på det framöver.

Idag var vi åter uppe vid Purple Palace. Denna gången var vi även inne i palatset och tränade på en av innegårdarna.

Flera turister stannade. Återigen för att fota och filma oss. Well…det var inte för min skull de stannade. Jag har lärt mig en hel form på bara två dagar – dock mycket kvar att jobba på, men känner mig stolt ändå. Tror nog att det ser bättre ut i min fantasi än det gör i verkligheten. Känner verkligen hur viktigt det är att jobba med styrka, balans och smidighet. Något vi måste tänka på att träna hela livet. Det är det som är bra med TaiChi för det är verkligen en koordination av alla dessa delar + full närvaro, vilket gör att man är här och nu.

Historien om hur Wudang Moutain blev ett ursprung för Taoismen började för 2500 år sedan. Det sägs att en man, en bibliotekarie, var kungens rådgivare och hade mycket visdom. Tyvärr så lyssnade inte kungen på honom så han bestämde sig för att ge sig iväg och leva ensam någonstans uppe i bergen. När han kom till stadsporten tyckte portvakten att det var förfärligt synd att så mycket visdom skulle gå förlorad så han bad bibliotekarien att skriva ner sina tankar och sin visdom innan han gav sig av. det gjorde han också.

Dessa nedtecknade tankar föll i glömska i 800 år tills en person hittade dom och ville studera dessa tankar i lugn och ro. Han tog sig till Wudang Mountain-området. Dessa tankar spreds runt i området och det bildades två grenar, en mer strikt som blev mer som en religion och den andra blev mer en filosofi om hur man bör leva. Det är den sistnämnda som utövas här i Wudang Mountain.

Du kanske också gillar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *