Funktionsmedicinsk Terapeut, Kost- och Hälsocoach, Funktionell Tränare

Kost- och hälsa

Vill du ha hjälp med att starta igång din nya hälsoresa?

Har det lagt sig några kilon runt midjan?

Känner du att det är något som inte stämmer men vet inte riktigt vad det är som skaver?

Känner dig aldrig riktigt utvilad, stressad och på väg att tappa kontrollen?

Då börjar börjar du här med att göra en Hälsoscreening, ett formulär om dina nuvarande livsstilsvanor. Därefter bokar vi in ett möte (45-60 min via zoom, så du kan befinna dig var som helst) där du får berätta vad du vill ha hjälp med.

Jag går igenom din Hälsoscreening och ger förslag på åtgärder som du skulle kunna göra på egen hand som innefattar bland annat livsstilsåtgärder som kostråd, kosttillskott, optimering av sömnen, stresshantering och träningsrutiner mm. 

Jag kommer även att förklara och ge förslag på Funktionsmedicinska åtgärder och tester som skulle kunna vara av nytta för dig i ditt fortsatta hälsoarbete framöver.

Det här är programmet för dig som för övrigt är frisk men känner att det är något som skaver. Har du andra problem som beskrivs under Funktionsmedicinskt program – så hänvisar jag dig till det istället.

Boka tid för ett ”första steg-samtal” om du är osäker vilket som passar dig.

Din investering i dig själv ( 3000 kr): 1990 kr

Företagskunder: moms tillkommer

Källa: Funktionsmedicinska Vårdutbildningar

DNA Östrogen-test

Ca 80% av de kvinnor som får bröstcancer har ingen familjehistorik av bröstcancer

Forskning har visat att en ökad livstidsexponering för östrogen är en stark riskfaktor i utvecklingen av bl.a. bröstcancer.

Att förstå en individs genetiska variation ger en vägledning för att ge  individuella rekommendationer om kost och näringstillskott för att förbättra östrogenmetabolismen.

OBS! Det är ingen ersättning för vårdalternativ, utan skall ses som ett komplement.

Det här testet kan vara en vägledning för:

– Män eller kvinnor med en stark familjehistoria av bröst-, äggstocks-, tjocktarms- eller prostatacancer

– Kvinnor som lider av östrogendominerande tillstånd som endometrios och PMS

–  Kvinnor som lider av livmoderfibroider, onormal muskelvävnad som formas på livmoderns yta

–  Kvinnor som har fibrocystiska (godartade knutor) och ömmande bröst

–  Kvinnor som har cellförändringar i livmoderhalsen

– Kvinnor som överväger att använda p-piller, hormonbehandling eller bio-identiskt hormontillskott

– Kvinnor som har diagnostiserats med östrogenreceptor-positiv bröstcancer

Testet tar ca 3-4 veckor att processa + tid för beställning. 

Vi kommer att ha ett första möte där vi går igenom hela testet tillsammans och lägger upp ett livsstilsprogram som fungerar för dig utifrån analysen av testet. Därefter planerar vi in ett uppföljningsmöte där vi ser hur allt fortlöper och om det finns justeringar som behöver göras.

Vi ses över Zoom så du kan befinna dig var som helst där du har uppkoppling. Första mötet tar 60-90 min och uppföljningsmötet tar 45- 60 min

Din investering i dig själv, inklusive uppstartsmöte, allt analysarbete, sammanställning, dokumentation  + en uppföljning
DNA Östrogen-test: 3000 kr
Kostnad för testet tillkommer (179 Euro + frakt)

Företagskunder: moms tillkommer

Optimera din hälsa!

Det här är programmet för dig som vill göra skillnad på riktigt för din hälsa! 

Antingen du vill bli kvitt sjukdomsrelaterade problem eller du vill optimera din hälsa så är det här programmet för dig!

Du har kanske varit i vården men känner att det finns mer att reda ut. Du kan ha symtom som mag- och tarmbesvär, allergier, eksem och/eller värk, även metabola problem som övervikt, diabetes 2 och högt blodtryck. Det kan även vara sköldkörtelproblematik som ger frusenhet, övervikt och andra symtom som att kroppen går på lågvarv.

Detta kan ta lite tid att komma tillrätta med – har du gått med det en lång tid måste du ge kroppen möjlighet att hinna läka och komma i balans igen

Programmet kommer att ta 3-6 månader beroende på vilka tester som behöver tas och hur lång tid som behövs för olika utvärderingar, justeringar av individuellt protokoll och eventuellt nya tester etc.

Kanske är du nöjd efter uppstartsmötet och inte vill gå vidare – helt OK. Du är alltid välkommen tillbaka när du vill ta tag i ditt fortsatta hälsoarbete. Du behöver dock alltid börja med ett uppstartsmöte med bakgrundsanalysen igen.

Så här går det till:

Innan uppstartsmötet skall du ha gjort ett längre Funktionsmedicinskt formulär, gjort en blodpanel för se riskmarkörer för vanligt förekommande symtom och brister och ett fettsyretest för att se obalanser. Detta ger mig den bakgrund jag behöver för att hjälpa dig vidare.

  1. Uppstartsmöte: Vi går gemensamt igenom formuläret du fyllt i och du får eventuellt svara på kompletterande frågor som kommer upp under samtalet. Vi går även igenom ditt blodtest och ditt fettsyretest. Därefter ger jag förslag på eventuella ytterligare tester som du behöver göra för att jag på ett professionellt sätt skall kunna ge ett individuellt utformat program, just för dig och din kropp. Tester kan innefatta avföringsprov och/eller utandningsprov för att detektera obalanser i tarmfloran, urinprov för att se hur metyleringen eller ämnesomsättningen fungerar, födoämnesintoleranser, hormontester etc. De utvalda proverna tas lätt hemma, förutom blodpanelen som tas på någon klinik, tex Werlabs. Jag kommer att ge förslag på ett Individuellt Åtgärdsprotokoll, som förutom att titta på kosten, också innefattar bland annat livsstilsåtgärder som optimering av sömnen, stresshantering och träningsrutiner mm. I det här första mötet har jag lagt in lite extra tid så jag har gott om tid att lyssna till dig och vad du behöver hjälp med.          
  2. Uppföljningsmöte 1: Detta möte planeras in 2-6 veckor efter uppstartsmötet. Inför uppföljningsmöte 1 sammanställs och analyseras alla de inkommande provsvaren. Vi går utförligt igenom dessa och justerar din individuella kostplan som kan innebära optimering av näringsstatus genom kosttillskott och ytterligare livsstilsråd utifrån ditt hälsotillstånd och vad som framkommit i testerna. Vi lägger också in när vi skall ha våra Hälsosamtal via telefon.
  3. Uppföljningsmöte 2: Uppföljningsmöte 2 planeras in 1,5-3 månader efter uppföljningsmöte 1. Detta beror på när du kommit igång med ditt Individuella Åtgärdsprotokoll och hur snabbt vi behöver göra en återkoppling. Vi gör en uppföljning och utvärdering av ditt Åtgärdsprotokoll. Vi tittar på om eventuella justeringar behöver göras och bedömning om, och i så fall vilka, återtester som behöver tas. Vi kommer också att titta på din framtidsstrategi. Kanske känner du att du är på rätt väg och klarar dig på egen hand framöver eller så känner du att vi behöver lägga upp fortsatt arbete med ditt individuella hälsoarbete framöver.
  4. Hälsosamtal via telefon: Mellan mötena håller jag kontakten med dig genom hälsosamtal via telefon så du känner dig trygg och att du håller dig på banan. Det brukar dyka upp frågor som kan behöva rätas ut på vägen. Det här är en av de viktigaste momenten för att du skall nå dina mål och resultat på riktigt. De flesta faller på målsnöret p.g.a att de inte har rätt stöttning hela vägen. Jag rekommenderar att lägga in 4 samtal fram till Uppföljningsmöte 2. Självklart går det att lägga till fler samtal om vi ser att behovet finns.

Alla möten går finfint att göra via zoom, så det spelar ingen roll var du befinner dig.

– Din investering i dig själv, inklusive allt analysarbete, sammanställning, dokumentation och mitt engagemang!
Uppstartsmöte: 2990 kr
fortsättning FM program: 11 000 kr
Hela Grundpaketet, 3-6 mån (13 990kr): 12 990 kr
Kostnad för tester tillkommer

Företagskunder: moms tillkommer

Har du frågor är du alltid välkommen att kontakta mig:

Vad betyder ditt testresultat?

Behöver du hjälp med att tolka ett test?
 

Har du köpt och gjort ett test hos någon annan och behöver hjälp med vad du skall göra med all information som du fått? 

Hur tolkas alla siffror?

Vad betyder det EGENTLIGEN för hälsan och vad behöver du göra för att optimera din hälsa utifrån de resultat du fått?

Boka in dig på en Konsultationstid hos mig där jag går igenom testet för dig. Konsultationen tar ca 60-90 min. Jag kommer därefter att ge dig förslag på åtgärder för att optimera din hälsa. 

Vill du sedan ha min fortsatta hjälp i ditt arbete mot optimal hälsa så går det jättebra att kombinera med mitt Funktionsmedicinska program. (se ovan)

Jag behöver ha testet skickat till mig 14 dagar innan den bokade tiden för att jag skall hinna analysera svaren tills vi ses. 

Konsultation inklusive analysarbete och dokumentation: 2400 kr

Varje extra test som tillkommer: + 600 kr

Företagskunder: moms tillkommer

Källa: Funktionsmedicinska Vårdutbildningar

Avbokning

Avbokning av möte, konsultation eller samtal skall ske senast 24 timmar innan den bokade tiden via: halsosivt@sivbertilsson.se

Om inte så sker debiteras 50% av avgiften för den bokade tiden via faktura.

Tacksam för din förståelse.

HÄLSOSIVT

Benessere AB

Org. nr 556851-6537

Handelsmannavägen 6, Eslöv

halsosivt@sivbertilsson.se

0709-57 43 42

Sociala medier