Funktionsmedicinsk Terapeut, Kost- och Hälsocoach, Funktionell Tränare

24 juni 2019

Nu är det så äntligen dags att börja skriva på min blogg. Lite i sista minuten att få det redo och ni får ha överseende med att det ser lite rörigt ut kanske med texter som bara är kakafoni. Tänker ändå att det är roligt för er att få följa vår (min och Klas) resa i Kina nu i juli. Klas kommer att ha en egen blogg så det här kommer att bli ur mitt perspektiv. Jag hoppas att ni gärna och ofta vill kommentera och är det något ni undrar över eller vill veta mer om så fråga, så skall jag göra mitt bästa för att svara på eller ta reda på svaret.

Nu är det bara två dagar kvar till avresa och känner en viss stress på att få färdig både det ena och andra innan det är dags att ge sig iväg. Jag har aldrig varit i Kina så jag ser med både spänning och lite ”oro” på vad som väntar där borta. Främst känns det lite konstigt att åka iväg när Sverige är som vackrast men det var den bästa tidpunkten för oss båda.

Det jag ser fram emot är självklart att få komma till Wudang mountain där vi kommer att vara mesta tiden. Ett Wellness Center med inriktning kring KungFu, TaiChi och välmående. Där de har en Taoistisk filosofi, där vi är en del av naturen. Jag vet inte så mycket mer men tanken är ju att jag skall lära mig och hoppas att ni är sugna på att följa mig på den här resan.

Innan vi kommer dit så skall vi göra Peking ett par dagar med vandring på Kinesiska muren och Himmelska Fridens torg, lite sådär måsten som skall betas av när vi ändå är där. Terrakotta armen svänger vi förbi på väg till Wudang…bara sisådär 6 timmar med höghastighetståg (1250 km) från Peking!

Du kanske också gillar

14 kommentarer

 1. Lycka till med det sista som behöver fixas och ha en trevlig resa! Det här kommer blir jättespännande! Puss och kram från oss.

 2. Det ska bli kul att följa er på er Kinaresa. Jag har inte varit i Kina och är nyfiken på vad ni ska se och göra. Kram

  1. Hej Monica,

   Vad roligt att du är nyfiken på vad vi skall göra och vill ”hänga” med mig här på bloggen. Är själv rätt så nyfiken på Kina, har inte heller varit där tidigare – det skall blir riktigt intressant och se hur de tänker kring kost och rörelse för att hålla sig friska…och mycket annat!

  1. Tack Per,
   Är själv lite spänd över vad som väntar där borta i öster…men visst är det en kul och spännande resa!

 3. Jag har hört att muren byggdes bl a för att inga utomstående skulle komma in i Kina för att stjäla silkeslarven.
  Låter som att ni har en spännande resa framför er…

  Må väl, lev väl och ta hand om varandra 🥰

 4. Låter dom ni och vi dom löser har spännande veckor framför oss☺️ Upplev, njut och berätta massor🥰

 5. Sååå spännande.😀 Detta vill jag absolut följa👌 Önskar er allt trevligt och gott på resan 🤗

 6. Wooopa! Vad kul Siv. Heja er som drar iväg, blir kul att hänga med!

  Och bara så att du vet: välkommen tillbaka till gänget när du är hemma igen!

  Kram Malin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *